Избори за Народно събрание, 2009 год. ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

За разлика от изборите за Европейски парламент, на вторите избори през това лято - тези за Народно събрание, хората от Черешовица са се разделили на два основни лагера:

  1.  Гласували за ГЕРБ - 28 души.
  2. Гласували за БСП (Коалиция за България) - 27 души.

ГЕРБ печелят изборите, но само с един глас пред БСП. Останалите партии имат много по-малък брой гласове. Това е коренно различен вот в сравнение с изборите за Европейски парламент, когато гласовете бяха разпределени между множество партии.

Можете да разгледате пълния протокол от СИК, а по-долу ще копирам една част от него:

1. Брой на избирателите в основния и допълнителния избирателен списък 91
9. Брой на гласувалите избиратели според подписите в избирателните списъци (основен и допълнителен) 80
10. Брой избиратели гласували по електронен път според отбелязванията в графа “Забележки” на избирателния списък 0

 

Разпределение на действителните гласове по кандидатски листи
Наименование на партията/ коалицията Брой на получените гласове
1"Ред, законност и справедливост"7
2ПП "ЛИДЕР"7
3ГЕРБ28
4ДПС "Движение за права и свободи"0
5Партия АТАКА4
6КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ27
7СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ "ЗАЩИТА"0
8НДСВ0
10"БЪЛГАРСКАТА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ"0
11 
12ПП ЗЕЛЕНИТЕ0
13"СОЦИАЛДЕМОКРАТИ"0
15П.П. "ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ"0
16ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ (ОБП)0
17Политическа партия "Национално движение за спасение на Отечеството"0
18Български Национален Съюз - НД0
19"Синята коалиция"4
20"За Родината - ДГИ-НЛ"0

 

Какъв анализ на резултатите можем да направим?

Първо,  вижда се, че броят на избирателите вече е 91 души - със 7 повече, отколкото на изборите преди един месец (83). Няма гласували по "електронен път", което не е много чудно. Smile

Онова, което прави впечатление веднага, е факта, че броят на гласувалите е 80 души. Това прави 88% избирателна активност!

Изборите печели ГЕРБ. 28 души са гласувалите за тази партия. Сериозен ръст, като се има предвид, че преди един месец гласувалите за ГЕРБ са били само 10 души.

Сериозен ръст обаче регистрират и Коалиция за България (БСП) . Гласувалите за тях са 27 души - почти трицифрено увеличение и за тях, в сравнение с изборите за Европейски парламент.

Сравнително новите партии РЗС и "Лидер" печелят по 7 гласа. Между впрочем, мажоритарен кандидат на ПП "Лидер" е Борислав Великов, човекът, дарил средствата за изграждането на новата чешма в селото.

Нататък следват "Синята коалиция"  и АТАКА с по 4 гласа. АТАКА има четирима симпатизанти, колкото и на изборите преди един месец и на тези през 2006 год.
 

Нито една от останалите партии не получава дори един глас! Тук се включват и НДСВ и  ДПС - те имат точно 0 гласа. За последното хората от Черешовица заслужават само поздравления. Smile

 

 

Добавете коментар

Very HappySmileWinkSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughingMadRazzEmbarrassedCrying or Very SadEvil or Very MadTwisted EvilRolling EyesExclamationQuestionIdeaArrowNeutralMr. GreenGeekUber Geek
Вашето име:
Уеб сайт:
Заглавие:
Коментар:
  Кодът за потвърждение. Само малки символи без разстояния между тях.
Секретен код:
Съдържанието на този сайт е защитено с Криейтив Комънс лиценз и на Вас Ви се позволява да споделяте - да копирате и разпространявате публикациите, при условие, че посочите авторството на творбата и се позовете на източника. Това в случая означава да посочите, че сте взели съответния материал, снимка, видео или каквато и да е публикация от този сайт - chereshovica.com.  Кликнете на картинката или на линка под нея за повече информация:
Creative Commons License
Криейтив Комънс договор
Email